انواع روش های قالب گیری

انواع روش های قالب گیری

قالب گیری فرآیند ریختن پلاستیک مایع در یک ظرف یا قالب خاص است تا در آن شکل سفارشی محصول سفت شود. سپس از این قالب های پلاستیکی برای اهداف مختلف می توان استفاده نمود. 5 نوع قالب گیری پلاستیکی وجود دارد که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارا می باشد. این 5 نوع قالب گیری اکستروژن، قالب فشرده سازی، قالب گیری بادی، قالب تزریق و قالب چرخشی است. اطلاعات مربوط به هر یک از این روش های قالب گیری را بررسی خواهیم کرد تا تصمیم گیری راحت تری داشته باشید.

انواع روش های قالب گیری – قالب گیری اکستروژن

در روش قالب گیری اکستروژن، پلاستیک ذوب شده گرم از طریق یک سوراخ فشرده می شود تا یک قطعه پلاستیکی با طول زیاد ایجاد شود. این شکل قابل تنظیم که از طریق آن پلاستیک مایع تحت فشار قرار می گیرد، قالب نامیده می شود. این قالب به صورت سفارشی ساخته شده است. تقریباً مثل فشار دادن خمیر از طریق پرس برای تهیه کلوچه است.

اشکال دیگر قالب های پلاستیکی نیز از اکستروژن استفاده می کنند بنابراین مایع خام درون قالب ها قرار می گیرد.

هنگام استفاده از این روش، محصول شما در طول آن به طور مداوم همان شکل را خواهد داشت. این موارد می تواند مواردی مانند نی یا لوله های پی وی سی باشد. این نوع قطعات را می توان در حجم بسیار بالایی تولید کرد زیرا می تواند بدون پایان کار تولید همان شکل را ادامه دهد.

در مقایسه، این نوع قالب ریزی کم هزینه است زیرا تجهیزات نسبتاً ساده هستند و می توانند بهره وری بالایی داشته باشند.

انواع روش های قالب گیری – قالب گیری فشرده سازی

این روش شامل پلاستیک مایع خام است که در قالب گرم شده ریخته می شود و سپس با هم فشرده می شود تا شکل مطلوبی ایجاد شود. دمای بالای کل فرآیند، مقاومت خوب در محصول نهایی را تضمین می کند. این فرآیند با خنک کردن پلاستیک مایع به پایان می رسد تا قبل از اصلاح و خارج شدن از قالب، فرم خود را حفظ کند.

موثرترین کاربرد برای این روش زمانی است که می خواهید قطعات جایگزین پلاستیکی قطعات فلزی شکسته را بسازید. دلیل این امر این است که روش دمای بالا، یک محصول نهایی بسیار قوی و بادوام را ایجاد می کند. حتی اگر پلاستیکی باشد، جایگزینی قوی و کم هزینه برای قطعات فلزی است.

مقرون به صرفه بودن این روش قالب سازی به عواملی مانند پیچیدگی طراحی، حفره ها، پایان سطح و تعداد آنها بستگی دارد.

هنگامی که شما در حال تولید انبوه هستید، این روش ایده آل است زیرا هزینه هر قسمت بسیار کم خواهد بود.

قالب گیری ضربه‌ای

با قالب گیری ضربه ای، قطعات پلاستیکی سفارشی توخالی و دیواره های نازک خارج می شوند. این روش برای مواردی که قطعه پلاستیکی باید ضخامت دیواره یکنواختی داشته باشد ایده آل است. این روش بسیار شبیه فرآیند دمیدن شیشه است.

دستگاه، پلاستیک خام را گرم می کند تا مایع شود و سپس مانند یک بالون، هوا را به آن تزریق می کند. پلاستیک به قالب شکلی دمیده می شود و هرچه بزرگتر می شود به دیواره های قالب فشار می آورد و شروع به شکل گرفتن می کند. بعد از اینکه مایع، قالب را پر کرد خنک می شود تا شکل خود را حفظ کند. این فرآیند بسیار سریع است و می تواند در مدت زمان 12 ساعت کار 1400 قطعه تولید کند.

قالب سازی ضربه‌ای بیشتر تولید محصولات مانند بطری های پلاستیکی، طبل، جعبه و حتی مخازن سوخت را بر عهده دارد. اگر تعداد قطعات مورد نیاز شما در حدود صدها هزار باشد، این روش برای شما مناسب است.

قالب گیری تزریقی

قالب تزریق تقریباً مشابه قالب اکستروژن است. تفاوت در اینجا این است که با قالب تزریقی، پلاستیک ذوب شده مستقیماً به قالب سفارشی تزریق می شود. تزریق تحت فشار زیاد است به طوری که قالب پر شده و یک قسمت جامد ساخته می شود. مانند سایر روش ها، بعد از پر شدن قالب، پلاستیک خنک می شود تا شکل جدید خود را حفظ کند و سپس قالب باز می شود.

این یک روش معمول برای تولید حجم زیادی از قطعات پلاستیکی مانند قطعات خودرو یا حتی قطعات برای کاربردهای جراحی است. همچنین محصولات می توانند با افزایش انعطاف پذیری متناسب با نیاز طراحان یا مهندسان ساخته شوند.

وقتی نوبت به قیمت گذاری می رسد، قالب تزریقی می تواند بسیار گران باشد زیرا برای مقاومت و دوام بالاتر به فولاد یا آلومینیوم نیاز دارد.

قالب گیری چرخشی

یکی دیگر از روش های قالب گیری، قالب گیری چرخشی است. این روش شامل قرار گرفتن رزین یا مایع در داخل قالب و سپس چرخش آن با سرعت زیاد است. پس از آن مایع به طور مساوی گره می خورد. در این روش نیروی بسیار کمی اعمال می شود و نیازی به خنک سازی نیست. در قالب گیری چرخشی از قالب های ساده استفاده می شود. همین سادگی باعث کاهش قیمت قالب های چرخشی، در مقایسه با قالب های دیگر می شود. مهم ترین ویژگی یک قالب چرخشی سطح داخلی غیر متخلخل آن است.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست